Over mezelf

IMG 3291

Kathleen Barbier

Ik baat sinds 2007 Lomolen B&B uit. Voorheen werkte ik 14 jaar in de industrie in diverse sectoren als landbouwkundig ingenieur. Beide jobs gaven mij veel levenservaring en inzichten, en leerden mij dat het begeleiden van mensen mijn passie is.
In 2015 koos ik er voor om mij te vervolmaken tot coach-voor-het-leven.
Bij Centrum Open Mind in Lovendegem en via de opleiding Gezinswetenschappen bij Hogeschool Odisee in Brussel kreeg ik antwoorden op diverse vragen. Het verruimde mijn blik en bevestigde mijn talent en goesting om ervoor te gaan.
Mijn passie is mensen helpen door ze inzicht te doen krijgen in zichzelf.

Mijn Aanpak

Mijn coaching aanpak is gebaseerd op ervaring, opleiding, uitwisseling, beweging en blijvende groei. Vooruitgang gaat hand in hand met beweging en groei, in beweging brengen van stukken die vast zitten, geblokkeerde energie, geblokkeerde levensdoelen, … En om te weten wat er geblokkeerd zit is een zekere analyse nodig, van het nu, van het verleden en naar de toekomst gericht. Aanpakken in het nu met oog op je toekomst is het motto. We blijven niet in het verleden zitten, we nemen dat verleden een stuk mee in onze ‘rugzak’ en we transformeren wat mogelijk is en wat zich daartoe aandient. Levenslessen worden zichtbaar. Volwassenheid en persoonlijk potentieel worden erkend en worden uitgenodigd om zich te manifesteren. In het nu kunnen we creëren, creëren voor onszelf en anderen, zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak. Kwetsuren uit vroegere jaren worden geheeld en de energie die daarmee vrijkomt wordt in het nu gebruikt. Als coach ben ik jouw steun tijdens het helingsproces en zorg ik voor veiligheid, dosering op maat, draagkracht en veerkracht. Voor lifecoaching gebruik ik onder andere het gedachtegoed van Systeemwetten, grondlegger Bert Hellinger documenteerde dit uitgebreid. Het gaat over familie systemen, contexten, allerhande groepen. Wat is jouw rol en functie in die  contexten. Kloppen de wetmatigheden van het systeem? Worden de wetmatigheden goed en gezond toegepast of wordt dit verwrongen en gemanipuleerd. Wat kan je er zelf aan doen? Hoogsensitiviteit en hoog gevoeligheid zijn belangrijk om te (h)erkennen. We leren de coachee dit in zichzelf te (h)erkennen maar ook hoe ermee om te gaan. De positieve eigenschappen ervan te leren kennen en de eigenschapen die ietwat belemmerend werken eerder wat binnen de perken te houden. Boeiende inzichten die een meerwaarde vormen voor de hoogsensitieve persoon en zijn omgeving.
Oplossingen voor je vragen en problemen komen niet zomaar uit de lucht gevallen. We werken interactief, door te luisteren naar jouw verhaal kan ik je impulsen geven die jou tot inzicht brengen. Door acties te ondernemen kan je proeven van hun effecten in jouw dagelijks leven. En eens die bal aan het rollen gaat komen nieuwe opportuniteiten op je pad. Jouw levenspad kan nog heel wat bereiken, via een slingerend of recht pad, het pad dat goed voelt voor jou zal jou in je flow brengen .
Coaching kan daadwerkelijk helpen om jou in beweging te krijgen op vlakken waar je vastzit. Doel is de zaken te herkennen die ervoor zorgen dat je vastzit en deze te harmoniseren zodat je terug een actie en beweging kunt teweegbrengen die jou een heden en een toekomst met flow geeft.
kaartjes op tafel scaled

Inzicht krijgen

Mijn passie is om je te helpen om inzicht te krijgen in jezelf. Ik heb interesse in wat je boeit, wat je energie oplevert en wat je bezielt. Samen kijken we hoe je verder wil groeien in het leven.

Contact